Kan ik zelf DNS instellingen wijzigen?

Uit voorzorg staat DNS beheer standaard niet geactiveerd op je hosting. Als je DNS toegang wilt kun je dat eenvoudig aanvragen via de klantenservice. Als DNS beheer is geactiveerd kun je DNS Beheer vinden in DirectAdmin onder Accountbeheer.

Goed om te weten:

Wij hebben de DNS zo optimaal mogelijk geconfigureerd voor de juiste werking, beschikbaarheid en de 100% beveiliging van je website en e-mail.

Het wijzigen van DNS instellingen kan tot gevolg hebben dat je e-mail, website of andere zaken niet meer werken en/of niet meer 100% compliant zijn aan de beveiligingsstandaarden.  Wijzig alleen DNS records als je zeker weet wat je doet, en weet wat de gevolgen zijn.

Als je je domein wilt doorverwijzen naar een andere website of webshop aanbieder hou er dan rekening dat deze aanbieders helaas meestal niet voldoen aan de beveiligingsstandaarden. Een niet veilige hosting zal door Google lager of helemaal niet geïndexeerd worden of er wordt een waarschuwing gegeven aan bezoekers. Google neemt maatregelen tegen onbeveiligde websites

Wij adviseren omwille van de veiligheid en de performance, maar ook voor de vindbaarheid in Google je website op je eigen hosting te plaatsen en niet bij je websitebouwer op zijn of haar server omdat het beheer dan makkelijker zou zijn. Dat is meestal niet veilig en absoluut niet noodzakelijk.
Test de host van een aanbieder eenvoudig door de domeinnaam op te geven.

Wij zijn niet verantwoordelijk voor de juiste werking van wijzigingen die je zelf maakt om je domein te verwijzen naar andere servers of leveranciers van website- of e-mail leveranciers die deze wijzigingen adviseren. Voor ondersteuning dien je in dat geval zelf de leverancier te raadplegen. Het wijzigen van A records naar andere servers of hostingaanbieders heeft tevens tot gevolg dat de webmail niet meer werkt op je domeinnaam!

Het verwijderen van AAA records betekent dat er geen veilige IPv6 verbinding meer gemaakt kan worden naar onze servers en applicaties.

Het kan 24 uur duren voordat een DNS wijziging in alle zones is opgenomen.  Het heeft geen zin om direct na de wijziging te melden dat het niet werkt.

DNS laten wijzigen of herstellen

Om zeker te zijn van een juiste werking kun je een DNS wijziging ook door ons laten uitvoeren of bij problemen laten herstellen:
https://www.i24.nl/wp/product/dns-wijziging/