Kiezen tussen Microsoft 365 en Office 2021

Pakket Office-programma’s kiezen
Wie de programma’s Word, Excel en Outlook wil gebruiken, zal ervoor moeten betalen aan maker Microsoft. De softwaremaker heeft daarvoor een aantal pakketten. De verschillen daartussen zitten ‘m bijvoorbeeld in het aantal computers waarop u de programma’s kunt installeren, in eenmalig kopen of een abonnement betalen en natuurlijk in de kosten. Microsoft maakt onderscheid tussen de pakketten Microsoft 365 (voorheen Office 365) en Office 2021.

Microsoft 365
Microsoft 365 werkt volledig via internet. Het pakket bevat Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Teams en meer. Daarnaast krijgt de gebruiker gratis updates, het programma Skype en 1TB (duizend gigabyte) online opslagruimte in clouddienst OneDrive.

Elke gebruiker van Microsoft 365 kan op maximaal vijf apparaten tegelijk zijn ingelogd. Wat wil dat zeggen? In principe is er geen limiet aan het aantal apparaten waarop een gebruiker z’n pakket kan installeren. Maar het product werkt met een Microsoft-account, dat bijhoudt op hoeveel apparaten het tegelijkertijd actief is. Wie Microsoft 365 op bijvoorbeeld zes pc’s installeert, kan het product op maximaal vijf daarvan tegelijkertijd gebruiken.

Een nadeel van Microsoft 365 is dat wanneer u uw domein wilt koppelen aan Microsoft 365 om bijvoorbeeld uw eigen e-mailadressen te gebruiken dan moeten er een aantal DNS records worden toegevoegd op uw hosting. Hierdoor voldoet u helaas niet meer aan onze 100% compliant beveiliging. De e-mail wordt in dit geval afgehandeld door Microsoft en niet meer door onze mailservers. Problemen met het verzenden en ontvangen van e-mail moeten dan bij Microsoft worden gemeld.

Microsoft 365 bestellen

Office 2021
Het pakket Office 2021 voor Thuisgebruik en Studenten kost eenmalig 149,- euro. Voor dat bedrag mag u alle Office-diensten en programma’s eindeloos gebruiken. De diensten en programma’s komen overeen met Microsoft 365 maar er zijn een paar verschillen:

Office 2021 kan slechts op één computer worden geïnstalleerd. Eens per negentig dagen mag u het op een andere computer zetten, bijvoorbeeld als de eerste computer kapot gaat of bij aankoop van een nieuwe. Het voordeel van Office 2021 is dat u geen abonnement hoeft te betalen. Een nadeel is dat u geen recht hebt op nieuwere versies van de programma’s. U ontvangt alleen veiligheidsupdates, dus op termijn veroudert het pakket.

Een ander voordeel van Office 2021 is dat wanneer u uw e-mail met Outlook wilt gebruiken dat dit veel eenvoudiger is en er geen DNS records hoeven worden toegevoegd. Uw e-mail blijf dan ook 100% compliant aan alle beveiligingsstandaarden waardoor e-mail niet in spamboxen terecht komt. Bij problemen met het verzenden of ontvangen van e-mail kunt u gewoon onze helpdesk om hulp vragen.

Office 2021 bestellen

Standaard bij een Microsoft account
Elke bezitter van een Microsoft-account krijgt standaard 5 GB gratis opslag in de cloud. Een groot voordeel van opslaan in de cloud is dat u vanaf iedere computer met internet bij uw bestanden kunt. Ook wanneer u bijvoorbeeld bij familie bent of ver weg bent op vakantie. Bovendien kunt u samen met anderen aan een document werken. U hoeft alleen maar in te loggen op uw account.

Ook inbegrepen bij een Microsoft-account zijn gratis online versies van Word en Excel: Word Online en Excel Online. Ze kunnen minder dan de betaalde programma’s. Maar vaak zijn de gratis versies voldoende om mee te werken. Word Online en Excel Online werken in een browser, ze zijn niet te installeren op de pc.