Website onderhoud

Website onderhoud is een cruciaal aspect van het beheer van een online aanwezigheid. Het zorgt ervoor dat een website up-to-date, veilig en optimaal functionerend blijft. In de digitale wereld van vandaag is een website vaak het eerste contactpunt tussen een bedrijf en de klanten. Het is daarom essentieel dat deze eerste indruk positief is. Regelmatig onderhoud speelt hierbij een sleutelrol.

Veiligheid

Met cyberdreigingen die steeds geavanceerder worden, is het bijwerken van beveiligingsprotocollen geen optie maar een noodzaak. Websiteonderhoud omvat het regelmatig updaten van software en plugins om kwetsbaarheden te voorkomen.

Content Updates

De inhoud van een website moet actueel zijn. Verouderde informatie kan leiden tot een verlies van geloofwaardigheid. Door regelmatig nieuwe artikelen, blogs of productinformatie toe te voegen, blijft een website relevant en waardevol voor bezoekers.

SEO

Zoekmachines geven de voorkeur aan websites die regelmatig worden bijgewerkt met verse content. Onderhoud is dus ook cruciaal voor zoekmachineoptimalisatie (SEO) en het behouden van een goede ranking.

Snelheid en Prestaties

Websites moeten snel laden en correct functioneren. Onderhoudswerkzaamheden zoals het comprimeren van afbeeldingen, het updaten van code en het verwijderen van ongebruikte plugins kunnen de laadsnelheid en algehele prestaties verbeteren.

Back-ups

Regelmatige back-ups zijn een reddingslijn in het geval van gegevensverlies of een cyberaanval. Het zorgt ervoor dat een website snel kan worden hersteld naar een werkende staat.

Analyse

Het analyseren van websiteverkeer en gebruikersgedrag kan inzichten bieden die helpen bij het verfijnen van de strategie en het verbeteren van de gebruikerservaring.

Kortom, websiteonderhoud is geen eenmalige taak, maar een doorlopend proces dat de levensduur en effectiviteit van een website waarborgt. Het is een investering die zich vertaalt in een betere gebruikerservaring, hogere zoekmachine rankings en uiteindelijk meer succes voor het bedrijf.

Schema onderhoud

Wij hanteren standaard onderstaand onderhoudsschema voor elk soort website of webshop.

Dagelijks

Automatische backup van de website.

Wekelijks

Back-ups: Volledige back-ups van de website en database.
Updates: Updates van CMS, plugins en thema’s naar de nieuwste versies.
Controleer op fouten: Controle op gebroken links, fouten op pagina’s of ontbrekende afbeeldingen.
Analyse: Controle websiteverkeer en interactiepatronen.

Maandelijks

Beveiliging: Beveiligingsscan om kwetsbaarheden te identificeren.
Prestatietests: Test laadsnelheid van de website en verbetering waar nodig.
Content review: Controle en update van de inhoud.

Driemaandelijks

SEO: Review SEO-strategie en aanpassen voor optimalisatie.
Design: Beoordeling websiteontwerp en gebruikerservaring en verbeteren.
Functionaliteit: Test van formulieren, checkout-processen en andere interactieve elementen.

Jaarlijks

Domein en hosting: Controle domeinnaamregistratie en hostingabonnementen.
Grote updates: Planning grote website-updates of redesign indien nodig.
Compliance: Controle of de website voldoet aan de nieuwste wet- en regelgeving.

Managed CMS

Je kunt ook kiezen voor alleen het technische onderhoud van je CMS. Wij zorgen dat je website goed blijft presteren, doen maandelijks onderhoud en updates, en lossen pro-actief problemen op.

Meer informatie of advies?

Stel je vraag dan nemen we z.s.m. contact met je op!

NB: Ben je al klant bij ons neem dan contact op via de klantenservice