‘Een virus, datalek of hack: dat overkomt mij niet.’ 

Cybercriminaliteit is helaas niet meer weg te denken. Vaak is misbruik al mogelijk door achterstallig onderhoud van je website of andere IT systemen. Dit kan zomaar een open deur betekenen voor cybercriminelen wat kan leiden tot hacking, het plaatsen van ransomware, datalekken, het versturen van spam met jouw accounts en ander misbruik wat weer kan leiden tot stilstand van je bedrijfsactiviteiten, reputatieschade en hoge kosten om dit weer te herstellen. En gezien het destructieve karakter van zulke aanvallen is het vaak moeilijk om de logbestanden te herstellen en te achterhalen wat er daadwerkelijk is gebeurd.

Maak werk van je online beveiliging. Daardoor verklein je niet alleen het risico op aanvallen of datalekken, maar met een goede beveiliging geniet je ook meer vertrouwen bij klanten en kom je hoger in zoekresultaten bij Google.

Online beveiliging is de investering dubbel en dwars waard!

Onderwerpen

Wij bieden jou een veilig platform!

Wij bieden een hostingplatform wat 100% compliant is aan alle moderne beveiligingsstandaarden. Voor jou betekent dit dat je website bij ons veilig wordt gehost en je e-mail niet in spamfolders terecht komt! Maar daarmee ben je er nog niet. Dat wil nog niet zeggen dat je website zelf ook veilig is. Dat regel je namelijk zelf, meestal met een CMS. Je zal zelf het e.e.a. moeten doen om je beveiliging te garanderen en problemen te voorkomen.

Wat kun je zelf doen?

Hoe veilig je hosting ook is, je blijft zelf altijd verantwoordelijk voor de beveiliging van je website-, e-mail- en internet- gebruik. Maar ook voor je accounts en wachtwoorden. Deze dus nooit delen met anderen! 

Maar je kunt zelf veel doen om je beveiliging te verbeteren. Zorg er voor dat je website, cms, thema’s, plugins en andere software altijd up to date zijn met de laatste versies en security patches. (Dit geldt overigens ook voor je computers, tablets en telefoons). Oude of niet bijgewerkte systemen zijn vaak eenvoudig te hacken met alle gevolgen van dien. 

Klik nooit op links in e-mail waarvan je de afzender niet kent. Controleer het web- en e-mailadres van de afzender! Dit zie je meestal als je je muisaanwijzer op het adres zet (niet klikken dus). Vertrouw je de afzender niet, verwijder de e-mail. 

Test je beveiliging

Op de website internet.nl kun je gratis en zonder registreren je webhosting, website, e-mail en internetverbinding testen of deze voldoen aan moderne beveiligingsstandaarden. Internet.nl is een initiatief van de internetgemeenschap en de Nederlandse overheid.

Gebruik 2FA

2FA is een methode waarbij twee stappen succesvol doorlopen moet worden om ergens toegang tot te krijgen. De eerste stap is het invoeren van een gebruikersnaam en wachtwoord, de tweede stap is een extra cijferreeks die je op te telefoon ontvangt. Door gebruik te maken van 2FA kan bij verlies of diefstal van je wachtwoord er geen toegang worden gekregen omdat een hacker naast jouw wachtwoord ook jouw telefoon nodig heeft om in te kunnen loggen.

Hoe activeer ik 2FA voor mijn controlpanel?

Hoe activeer ik 2FA  voor mijn webmail?

Installeer een SSL Certificaat

Installeer een SSL certificaat. Een SSL Certificaat versleutelt via een HTTPS verbinding dataverkeer tussen browser en server zodat vertrouwelijke gegevens niet kunnen worden onderschept. Zo’n website is niet alleen veiliger, je scoort ook beter in Google!

Installeer zelf een gratis SSL certificaat

Google en Firefox waarschuwen voor onbeveiligde websites

Gratis SSL certificaat bij onze hostingpakketten!

Ondernemers die gevoelige data uitwisselen met hun klanten via hun website adviseren we een SSL certificaat van Sectigo. Wij leveren deze certificaten inclusief installatie op je hosting voor een gegarandeerde juiste werking.

Sectigo SSL Certificaat bestellen

Zet je website op de laatste PHP versie

Elke nieuwe PHP versie is altijd sneller, stabieler en veiliger. Maak er gebruik van!

Hoe wijzig ik mijn PHP versie?

Houd je CMS veilig

Gebruik je een CMS zoals WordPress, Joomla, Drupal, enz. zorg er dan voor dat deze veilig is en blijft door het regelmatig installeren van updates voor CMS, thema’s en plugins. Installeer CMS en applicaties altijd met installatron. Wijzig zelf geen beveiligingsinstellingen op mappen met cmod. Voorkom dat gebruikers zich kunnen aanmelden of berichten en reacties kunnen plaatsen zonder controle en goedkeuring. Installeer een goede antispam plugin.

Scan op kwetsbaarheden in WordPress

Hoe voorkom ik dat fake accounts worden geregistreerd in WordPress?

Voeg Security headers toe aan je website

Een simpele maar effectieve methode voor het beveiligen van websites zijn HTTP Security headers. Sommige headers zijn bedoeld om preventief aanvallen of misbruik van kwetsbaarheden te voorkomen.

Test hier je security headers

Je kunt de basis Security Headers ook door ons laten installeren op je website:

Security Headers laten installeren

Maak een Security TXT

Ethische hackers of cyberonderzoekers met goede bedoelingen willen je waarschuwen als zij een lek of security risico vinden in je website. Maar hoe bereiken ze je? Met security.txt komt een melding op de juiste plek terecht en kan er snel worden ingegrepen.

Online Malware Scan

Gratis externe scan van je website op bekende malware of kwaadaardige code, en controle of je cms up-to-date en veilig is.

Test hier je website op bekende kwetsbaarheden

SiteLock Website Security

Uitgebreide beveiligingssoftware beschermt je website tegen kwaadaardige cyberdreigingen. Dagelijkse websitescans, automatische alerts, geautomatiseerde verwijdering van malware en patching van kwetsbaarheden. Een firewall om schadelijk verkeer te blokkeren voordat het je site bereikt. 

Meer informatie over SiteLock en bestellen

Virtual Private Network

Een VPN zorgt voor een beveiligde verbinding tussen jou en het internet. Als je met een VPN Client met het internet bent verbonden, wordt al jouw internetverkeer door een versleutelde virtuele tunnel naar een VPN server gestuurd. De VPN server zet jouw verkeer door met een anoniem IP adres naar de websites die jij bezoekt. Hiermee is je privacy optimaal beschermd.

Bescherm je privacy met VPN

Security Awareness Programma

Veel ondernemers onderschatten de gevaren van cybercrime en verwachten dat het gebruik van internet door medewerkers, de beveiliging van hun systemen, website en e-mail wel op orde is. Dat is helaas vaak niet het geval! Ook de basiskennis van ‘do’s en don’ts’ is vaak onvoldoende. Zorg dat je medewerkers zich bewust worden van de risico’s en beter omgaan met beveiliging.

Security Awareness Programma

Meer informatie of advies?

Stel je vraag dan nemen we z.s.m. contact met je op!

NB: Ben je al klant bij ons neem dan contact op via de klantenservice