Online beveiliging

‘Een virus, datalek of hack: dat overkomt mij niet.’ 

Cybercriminaliteit is helaas niet meer weg te denken. Vaak is misbruik al mogelijk door achterstallig onderhoud van je website of andere IT systemen. Dit kan zomaar een open deur betekenen voor cybercriminelen wat kan leiden tot hacking, het plaatsen van ransomware, datalekken, het versturen van spam met jouw accounts en ander misbruik wat weer kan leiden tot stilstand van je bedrijfsactiviteiten, reputatieschade en hoge kosten om dit weer te herstellen.

Maak werk van je online beveiliging. Daardoor verklein je niet alleen het risico op aanvallen of datalekken, maar met een goede beveiliging geniet je ook meer vertrouwen bij klanten en kom je hoger in zoekresultaten bij Google.

Wat kan ik doen?

Je kunt veel zelf doen om je online beveiliging te verbeteren. Zorg er voor dat je computers, website en andere systemen altijd up to date zijn met de laatste versies en security updates. Daarnaast zijn er verschillende mogelijkheden die je kosteloos kunt activeren.

Test je beveiliging

Internet.nl is een initiatief van het Platform Internetstandaarden. Het doel van het platform is om gezamenlijk het gebruik van moderne internetstandaarden verder te vergroten om het internet voor iedereen toegankelijker, veiliger en betrouwbaarder te maken. Het platform is een samenwerkingsverband van partijen uit de Internetgemeenschap en de Nederlandse overheid.

Beveilig je domein met DNSSEC

DNSSEC voegt een digitale handtekening toe aan de DNS-informatie van je domein. Daardoor weet je zeker dat, als mensen naar jouw site zoeken, ze ook bij jouw site uitkomen.

Hoe werkt het DNS?

SIDN over DNSSEC

DNSSEC bestellen

Wij leveren DNSSEC standaard bij nieuwe domeinregistraties!

Installeer een SSL Certificaat

Een SSL Certificaat versleutelt via een HTTPS verbinding dataverkeer tussen browser en server zodat vertrouwelijke gegevens niet kunnen worden onderschept. Zo’n website is niet alleen veiliger, je scoort ook beter in Google!

Google en Firefox waarschuwen voor onbeveiligde websites

Hoe installeer ik een Lets Encrypt SSL Certificaat

SSL laten installeren

Wij leveren SSL standaard bij onze hostingpakketten!

Ondernemers die gevoelige data uitwisselen met hun klanten via hun website adviseren we een SSL certificaat van Sectigo. Deze betrouwbare en verzekerde certificaten worden ondersteund door alle browsers. Wij installeren deze certificaten op je hosting voor een gegarandeerde juiste werking.

Sectigo SSL Certificaat bestellen

Gebruik 2FA

Een two factor authentication (2FA) is een authenticatie methode waarbij je twee stappen succesvol moet doorlopen om ergens toegang tot te krijgen. In het Nederlands noemen we dit ook wel een twee stappen authenticatie.

De eerste stap is veelal het invoeren van een gebruikersnaam en wachtwoord. De tweede stap is veel ruimer van begrip, denk aan bijvoorbeeld een extra cijferreeks of sms code. Alleen deze combinatie zorgt ervoor dat je toegang krijgt.

Door gebruik te maken van een 2FA kan bij diefstal van je wachtwoord er geen toegang worden gekregen. Dit omdat de hacker dan naast jouw wachtwoord ook jouw smartphone nodig heeft om in te kunnen loggen. 

Hoe schakel ik 2FA in voor mijn controlpanel?

Hoe schakel ik 2FA in voor mijn webmail?

Zet je website op PHP 8.2

PHP 8.2 is op onze servers geïnstalleerd en de nieuwe standaard op ons hostingplatform. Is je website geschikt voor PHP 8.2 zet ‘m dan over. Je kunt de nieuwe versie eenvoudig activeren en testen op je hosting vanuit je controlpanel DirectAdmin.

Hoe wijzig ik mijn PHP versie?

Voeg Security headers toe aan je website

Een simpele maar effectieve methode voor het beveiligen van websites of (web) applicaties zijn HTTP Security headers. Webservers reageren op verzoeken van browsers en sturen (indien geconfigureerd) headers mee. Sommige headers zijn bedoeld om preventief aanvallen of uitbuiting van kwetsbaarheden te voorkomen. Een hacker met de juiste tools kan deze gegevens en acties manipuleren. Daarvoor zijn verschillende technieken, maar gelukkig zijn er ook passende beveiligingsmaatregelen zoals Security Headers.

Security headers worden vaak vergeten bij de beveiliging van webapps of websites. Maar door aandacht te besteden aan de security headers en door deze goed in te stellen, zorg je voor een extra laag van beveiliging voor je website. Door gebruik te maken van HTTP response headers, kun je de beveiliging van je website verbeteren en ook aanvallen voorkomen en beperken.

Test hier je security headers

Security Headers laten installeren

Maak een Security TXT

Ethische hackers of cyberonderzoekers met goede bedoelingen willen je waarschuwen als zij een lek of security risico vinden in je website. Maar hoe bereiken ze je? 

Met security.txt komt een melding meteen op de juiste plek terecht en kan er snel worden ingegrepen.

Diensten tegen betaling

Online veiligheid is de investering dubbel en dwars waard!

Managed CMS

Wij zorgen dat je website goed blijft presteren, doen maandelijks onderhoud en updates, en lossen pro-actief problemen op.

Meer informatie

SiteLock

Uitgebreide beveiligingssoftware beschermt je website tegen kwaadaardige cyberdreigingen. Dit omvat o.a. volledige bescherming van je sitecode en web applicaties. Dagelijkse websitescans, automatische alerts, geautomatiseerde verwijdering van malware en patching van kwetsbaarheden. Een web/applicatie firewall om schadelijk verkeer te blokkeren voordat het je site bereikt. En een badge om aan te tonen dat je site malware vrij is.

Meer informatie

VPN

Een VPN (Virtual Private Network) zorgt voor een beveiligde verbinding tussen jou en het internet. Als je met een VPN Client met het internet bent verbonden, wordt al jouw internetverkeer door een versleutelde virtuele tunnel naar een VPN server gestuurd. De VPN server zet jouw verkeer door met een anoniem IP adres naar de websites die jij bezoekt. Hiermee is je privacy optimaal beschermd. 

Bescherm je privacy met VPN

Security Awareness Programma

Veel ondernemers onderschatten de gevaren van cybercrime en verwachten dat het gebruik van internet door medewerkers, de beveiliging van hun systemen, website en e-mail wel op orde is. Dat is helaas vaak niet het geval! Ook de basiskennis van ‘do’s en don’ts’ is vaak onvoldoende. Bekijk ons Awareness Programma.

Meer informatie