SIDN diensten

SIDN levert diensten die extra bescherming bieden voor je domein, je website, je merknaam en je infrastructuur. Wij kunnen je helpen met de aanvraag en de implementatie.

DNSSEC
Elke website heeft een lang nummer als adres: het IP-adres. Omdat zo’n nummer lastig te onthouden is, zijn de domeinnamen bedacht. Het domeinnaamsysteem (DNS) vertaalt het IP-adres naar een domeinnaam. Dat vertalen gebeurt in de nameservers. Helaas is het mogelijk die vertaling te dwarsbomen. Zo kunnen bezoekers van jouw site op een andere site terechtkomen. Of iemand anders kan jouw mails lezen. DNSSEC helpt om dit te voorkomen. DNSSEC voegt een digitale handtekening toe aan de DNS-informatie. Daardoor weet je zeker dat, als mensen naar jouw site zoeken, ze ook bij jouw site uitkomen. En dat niemand jouw mails leest. Als een domein extra beveiligd is met DNSSEC dan is dit ook zichtbaar in de WHOIS.

Wil je je domein beveiligen met DNSSEC dan kunnen wij daar voor zorgen. 

Meer informatie over DNS
DNSSEC bestellen

Domeinnaambewakingsservice
Met de Domeinnaambewakingsservice (DBS) word je gewaarschuwd over de registratie van een domeinnaam die lijkt op jouw merk. Dan kun je in actie komen voordat een aanval op je merk start of voordat je merk last krijgt van look-a-likes of identiteitsfraude. Zo voorkom je reputatieschade en hoge kosten. Meer informatie: DBS

.nl Control
.nl Control is interessant als jouw domeinnaam van veel waarde is. Of als misbruik veel schade kan aanrichten, zoals bij een webshop. Dan is extra controle zeker het overwegen waard. Zo voorkom wijzigingen op je domeinnaam zonder jouw toestemming! Meer informatie: nl. Control

IPV6
IPv6 betekent Internet Protocol versie 6. Dit is een modern protocol met veel meer adresruimte. Zo kan ieder apparaat en iedere gebruiker zijn eigen IP-adres krijgen. Met de huidige versie (IPv4) is dit niet mogelijk door de beperkte beschikbaarheid van de adressen.

Wij leveren standaard IPV6 met onze hosting.