100% compliant hoster

Toezichthouders worden actiever en klanten stellen steeds meer eisen. Het wordt daarom voor bedrijven en overheden steeds belangrijker om aan te kunnen tonen dat zij voldoen aan wet en regelgeving. Doen zij dat niet, dan loopt hun reputatie en bestaansrecht gevaar. Voor betrouwbare leveranciers is het voldoen aan wet en regelgeving (‘compliant zijn’) daardoor een doel op zich geworden. 

Voor hostingproviders is het essentieel voor de veiligheid van hun klanten dat zij minstens voldoen aan de beveiligingsstandaarden die door de internetgemeenschap en de Nederlandse overheid zijn opgesteld. Wij bieden een gecertificeerd hostingplatform wat 100% compliant is aan deze standaarden. Voor jou betekent dit dat je website bij ons veilig wordt gehost en je e-mail niet in spamfolders terecht komt!

Meer over online beveiliging

Bekijk onze 100% compliant hostingpakketten

Beveiligingsstandaarden

Internet.nl is een initiatief van het Platform Internetstandaarden. Het doel van het platform is om gezamenlijk het gebruik van moderne internetstandaarden verder te vergroten om het internet voor iedereen toegankelijker, veiliger en betrouwbaarder te maken. Het platform is een samenwerkingsverband van partijen uit de Internetgemeenschap en de Nederlandse overheid

Test eenvoudig je webhosting en voorkom cybercrime en reputatieschade!

Niet 100%?

Scoor je geen 100%, dan kan dit verschillende oorzaken hebben:

  1. Je hebt je domein gehost bij een andere provider of aanbieder.
  2. Je hebt je website en/of e-mail doorgestuurd naar een andere server/dienst.
  3. Alles bij ons gehost? Dan maak je nog gebruik van een oud pakket. Upgrade je pakket.
  4. Je hebt onze standaard security instellingen verwijderd of uitgeschakeld.
  5. Je hebt zelf DNS records verwijderd of gewijzigd. DNS Herstellen.

NB: Onze servers ondersteunen alle denkbare Security Headers. De melding: ‘Eén of meer aanbevolen beveiligingsopties niet ingesteld (Optioneel)’ betekent dat je zelf nog geen Security Headers aan je website hebt toegevoegd. Meer informatie.

Beveiligingsopties

Je kunt zelf eenvoudig en kosteloos je online beveiliging nog meer verbeteren met de extra opties die wij bieden.

2FA

Een two factor authentication (2FA) is een authenticatie methode waarbij je twee stappen succesvol moet doorlopen om ergens toegang tot te krijgen. In het Nederlands noemen we dit ook wel een twee stappen authenticatie.

De eerste stap is veelal het invoeren van een gebruikersnaam en wachtwoord. De tweede stap is veel ruimer van begrip, denk aan bijvoorbeeld een irisscanner of sms code. Alleen deze combinatie zorgt ervoor dat je toegang krijgt.

Je kunt je webmail en controlpanel beveiligen met een two factor authentication. Zo dien je naast de standaard beveiliging met gebruikersnaam en wachtwoord ook een aantal cijfers in te voeren welke wordt getoond op je smartphone.

Door gebruik te maken van een two factor authentication kan bij verlies van je wachtwoord (door welke manier dan ook) er geen toegang worden gekregen. Dit omdat de hacker dan naast jouw gebruikersnaam en wachtwoord ook jouw smartphone nodig heeft om in te kunnen loggen.

Blog: https://www.i24.nl/wp/blog/twee-factor-authenticatie-2fa-voor-je-controlpanel/

PHP 8

PHP 8 is op al onze servers geïnstalleerd en de nieuwe standaard op ons hostingplatform. PHP 8 is officieel uitgebracht voor “General Availability”. Deze nieuwe grote update bevat een hele reeks optimalisaties, betere beveiliging, krachtige features en een aanzienlijke performance verbetering voor de websites. 

Nieuwe klanten krijgen nu standaard PHP8 op hun hosting. Heb je al een website bij ons dan blijft je huidige PHP versie nog actief. Wanneer we de vorige versies gaan verwijderen maken we later bekend. Is je website geschikt voor PHP 8 zet ‘m dan over. Je kunt de nieuwe versie eenvoudig activeren en testen op je hosting vanuit je controlpanel DirectAdmin.

Blog: https://www.i24.nl/wp/blog/php-8-nieuwe-standaard/

VPN

Een VPN (Virtual Private Network) zorgt voor een beveiligde verbinding tussen jou en het internet. Als je met een VPN Client met het internet bent verbonden, wordt al jouw internetverkeer door een versleutelde virtuele tunnel naar een VPN server gestuurd. De VPN server zet jouw verkeer door met een anoniem IP adres naar de websites die jij bezoekt. Hiermee is je privacy optimaal beschermd. 

Meer informatie

Security headers

Een simpele maar effectieve methode voor het beveiligen van websites of (web) applicaties zijn HTTP Security headers. Webservers reageren op verzoeken van browsers en sturen (indien geconfigureerd) headers mee. Sommige headers zijn bedoeld om preventief aanvallen of uitbuiting van kwetsbaarheden te voorkomen. Een hacker met de juiste tools kan deze gegevens en acties manipuleren. Daarvoor zijn verschillende technieken, maar gelukkig zijn er ook passende beveiligingsmaatregelen zoals Security Headers.

Security headers worden vaak vergeten bij de beveiliging van webapps of websites. Maar door aandacht te besteden aan de security headers en door deze goed in te stellen, zorg je voor een extra laag van beveiliging voor je website. Door gebruik te maken van HTTP response headers, kun je de beveiliging van je website verbeteren en ook aanvallen voorkomen en beperken.

Test hier je security headers

Security Headers laten installeren

Security TXT

Ethische hackers of cyberonderzoekers met goede bedoelingen willen je waarschuwen als zij een lek of security risico vinden in je website. Maar hoe bereiken ze je? Met security.txt komt een melding meteen op de juiste plek terecht en kan er snel worden ingegrepen.

Mede mogelijk gemaakt door: