ownCloud

ownCloud is een flexibele toepassing voor het synchroniseren en delen van bestanden. Of u nu een mobiel apparaat, een werkstation of een webclient gebruikt, ownCloud biedt de mogelijkheid om de bestanden elk apparaat te bewerken in één gebruiksvriendelijke, veilige, privé en gecontroleerde cloudoplossing. Geschikt voor elke browser. SSL beveiligd.

Met de gratis te downloaden software integreer je je eigen ownCloud drive in je verkenner op je PC. Hiermee kun je eenvoudig bestanden verslepen van je PC naar ownCloud.

Bovendien is er een gratis app te downloaden vanaf de App Store waarmee je zelfs vanaf je smartphone ook toegang krijgt tot je ownCloud

Voor groepen is er een groepsmodule ingebouwd waarmee je groepen en gebruikers kunt aanmaken en bestanden kunt (laten) delen onderling. Voor elke groep of gebruiker kunnen er aparte rechten worden ingesteld wie wat mag zien of mag bewerken.

Functies: Toegang tot en synchronisatie van gegevens vanaf elk apparaat. Met versiebeheer kunnen bestanden elke vorige versie “terugdraaien”. Encryptie maakt het mogelijk om bestanden te versleutelen met een wachtwoord. Bestanden openbaar delen met behulp van een map-, agenda- of galerijindeling.