Zelf een website maken

Zelf een website maken of laten maken is de meest gestelde vraag wanneer bedrijven of (zelfstandige) professionals interesse hebben in een website. Een belangrijke vraag, want een website is niet alleen een mooi online visitekaartje, het is tegelijkertijd een essentieel onderdeel van de marketing van je diensten. Met een optimaal gebouwde website word je beter gevonden door opdrachtgevers en dat leidt tot meer omzet. In onderstaand artikel gaan we de voor- en nadelen bespreken van zelf een website maken.

De voor- en nadelen van zelf een website maken

Eigen HTML of PHP

Je kunt je eigen gemaakte HTML pagina’s of gemaakt met een webbuilder met DirectAdmin of een eigen FTP programma eenvoudig uploaden naar je hosting. Deze optie wordt vooral veel gebruikt door vorige generaties websitebouwers op hun vertrouwde manier.

Installatron

Installatron is een installatieservice waarmee je applicaties met een paar muisklikken volledig automatisch, inclusief databases kunt installeren op je webhosting. Je hebt er geen technische kennis voor nodig.

Meer informatie

Sitebuilder

Ontdek de kracht van eenvoud met SitePro Sitebuilder! Of je nu een beginner bent of een ervaren webmaster, onze geavanceerde ‘drag & drop’ sitebuilder is de perfecte oplossing voor het moeiteloos creëren van eenvoudige en statische websites met prachtige templates, eigen ontwerp of met behulp van AI!

Meer informatie

WordPress

WordPress, het meest gebruikte Content Management Systeem ter wereld. Gebruiksvriendelijk, stabiel en veilig. WordPress biedt oneindig veel mogelijkheden waarmee je elke denkbare soort website of webshop tegen lage kosten kunt realiseren. Volledig responsive wat betekent automatisch geschikt voor pc, tablet en smartphone. Daarnaast voldoet je website aan de Google richtlijnen zodat deze goed geïndexeerd kan worden. WordPress draait op speciaal voor WordPress geconfigureerde High Performance servers voor optimale prestaties. Onze WordPress Hosting is als één van de snelste beoordeeld!

Meer informatie

WooCommerce

Met WooCommerce integreer je een geavanceerde webshop met alle functionaliteiten die je nodig hebt. Klant- en voorraadbeheer, productbeheer, factureren, online betalen, kassasoftware, enz. Je bent niet gebonden aan een maximaal aantal producten, dure abonnementen of provisie per sale dat in tegenstelling tot de meeste webshop aanbieders. Bovendien zit je bij ons niet vast aan je hosting want je webshop is later gewoon compleet te downloaden en te verhuizen.

Meer informatie

Starter Templates

Genereer razendsnel een professionele en responsive WordPress website of WooCommerce webshop met AI of één van de 200+ gratis of premium templates zonder reclame.

Meer informatie

Joomla

Joomla is een van de populairste content management systemen, waarop inmiddels miljoenen websites zijn gebouwd. De aantrekkingskracht zit vooral in de flexibiliteit die het systeem geschikt maakt voor kleine en grote projecten. Of je nu een eigen persoonlijke receptenwebsite wilt maken of een zakelijke presentatie van je bedrijf, met Joomla aan de basis bouw je je website op een betrouwbaar en duurzaam systeem.

Meer informatie

Alternatieve Content Management Systemen

WordPressWooCommerceJoomla en PrestaShop zijn verreweg de beste, meest gebruikte systemen en geschikt voor grote websites en professioneel gebruik, maar vereisen ook krachtige servers en speciale configuratie om je website goed te laten presteren. Wil je een eenvoudige website maken geschikt voor beginners dan zijn er alternatieven.

Meer informatie