Review WP Lounge

i24 HOSTING IN HET KORT

Al meer dan 25 jaar levert i24 Hosting ICT diensten aan het MKB. Daarbij ligt de focus op kwaliteit, service en beveiliging. i24 Hosting begrijpt als geen ander dat je website gewoon altijd online moet zijn, dus ook met kerst en in het weekend. Daarom staat i24 voor 100% beschikbaarheid, 24/7/365. Voor iedereen is er een passend pakket te vinden, van email only of WordPress hosting tot VPS en specialistische resellerpakketten.

DOMEINNAAMREGISTRATIE BIJ i24

Alle populaire domeinnaamextensies zijn bij i24 te registreren. Qua kosten is i24 niet de allergoedkoopste (€ 10,- per jaar voor een .nl domein en € 18,- voor een .com) maar daarvoor krijg je een flinke dosis service voor terug. Zo is i24 24/7/365 bereikbaar en is de kwaliteit van de klantenservice zeer goed te noemen, een goede prijs- kwaliteitverhouding dus.

i24 WORDPRESS HOSTING

Voor deze review kozen wij als WordPress liefhebbers uiteraard voor het WordPress Hosting pakket van i24. De opslagruimte in dit pakket is met 10 GB SSD opslag meer dan genoeg voor praktisch elke middelgrote- tot grote website of webshop.

Dataverkeer bij dit pakket is onbeperkt, uiteraard wel voorzien van een fair use policy. SSL is gratis inbegrepen in dit pakket middels een Let’s Encrypt SSL-certificaat. Om ervoor te zorgen dat al je harde werk altijd veilig is bij i24 worden er dagelijks backups van je account gemaakt met 7 dagen retentie.

Secure email van i24 hosting geeft je toegang tot een onbeperkt aantal emailadressen per pakket welke allemaal via webmail, SMTP, IMAP en POP te benaderen zijn. Voor optimale deliverability krijg je bij elk WordPress pakket van i24 SPF en DKIM waardoor emails van jouw website nooit meer in de spambox komen.

i24 Hosting Webmail

DIRECTADMIN

Via de Nederlandse versie van DirectAdmin kan je de setup van jouw WordPress website tot in de puntjes finetunen en Installatron integratie zorgt voor moeiteloze installatie en beheer van populaire platforms zoals WordPress, Magento, Joomla en tientallen andere applicaties. Verder geeft DirectAdmin je de mogelijkheid om technische optimalisaties te implementeren die met beperktere WordPress hosting pakketten onmogelijk zijn.

SNELHEID

Bij het inloggen om het WordPress admingedeelte voel je meteen dat de hosting van i24 razendsnel is. Geen wachttijden maar gewoon een snelle response van de backend.

Standaard heeft i24 al een aantal optimalisaties toegepast om je standaard WordPress installatie sneller en veiliger te maken, zo zijn de Limit Login Attempts Reloaded, WP-Optimize en WPS Hide Login plugins vooraf geïnstalleerd én optimaal geconfigureerd voor i24 hosting.

De website speedtest van GTMetrix laat zien dat onze testwebsite een mooie score neerzet. De standaard performance score van dit pakket staat op 99%, en de structure score is makkelijk naar van 93 naar 100% te krijgen door de caching policy te optimaliseren.

Zelfs zonder de optimalisaties van WP-Optimize komen we op ons testpakket nog steeds op een zeer sterke performance score van 95% en een structure score van 93%.

i24 draait op Nginx, een simpele, lichtgewicht en supersnelle webserver die van de grond af ontworpen is voor hoge belasting en high traffic websites. Nginx gebruikt een non-blocking event driven architectuur waardoor er minder CPU en RAM nodig is in vergelijking tot Apache webservers. Daarbij heeft Nginx talloze opties om statische content te optimaliseren en razendsnel weer te geven, ongeveer 2,5 keer zo snel als bij een vergelijkbare Apache server.

KLANTENSERVICE CONTACT MET i24 HOSTING

Zonder in contact te komen met de klantenservice kan je de meest voorkomende problemen snel en eenvoudig oplossen via de FAQ. Hier staan issues onderverdeeld in vier hoofdcategorieën waaronder de oplossingen duidelijk onder elkaar staan. Designtechnisch is het geen hoogstandje maar de FAQ werkt gewoon goed. Zo staan er niet alleen relatief simpele issues zoals vragen over domeinnaamregistratie tussen maar ook oplossingen voor complexe problemen zoals “too many redirects” en zelfs SEO tips en tricks.

Als je er met de FAQ niet uitkomt leg je via het ticketsysteem makkelijk contact met een medewerker van i24. Reactietijden van de medewerkers zijn uitstekend, wij hadden bij onze test case binnen een kwartier antwoord op onze vraag.

CONCLUSIE

Prijs- kwaliteitverhoudingen zijn erg goed bij i24. Dat gezegd is het niet de goedkoopste partij als het gaat om domeinnaamregistratie maar de uitstekende prijs en prestaties van het WordPress Hosting pakket rechtvaardigen de prijzen.

Alles wat je mag verwachten van een snelle, no-nonsense hoster zit erop en aan: Dagelijkse backups, DirectAdmin toegang, Roundcube Webmail, gratis SSL via Let’s Encrypt en een ijzersterke klantenservice.

WordPress Expert
WP Lounge