Datacenters

Je website of server wordt bij ons gehost op energie-efficiënte servers in CO2 neutrale datacenters in Nederland. Als één van de eerste providers in Nederland zijn wij jaren geleden al gestart met het aanbieden van groene hosting. Een klein aantal datacenters waren eerder in deze gedachte opgezet maar dit was nog onbekend bij de consument. Cleanbits en The Green Web Foundation hebben een belangrijke bijdrage geleverd in de opkomst van groene hosting. Een steeds groter deel van de webhosters is tegenwoordig dan ook in groene datacenters gevestigd, wat natuurlijk goed is. En sinds kort ook eindelijk de grote bekende partijen. Met maatschappelijk verantwoorde organisaties en overheden als klant, liepen zij op dit gebied nog ver achter. 

Amsterdam
De bedrijfsactiviteiten van TDC leveren een bijdrage aan een duurzame leefomgeving. Dit doen zij door groene innovaties te introduceren zoals het ontwikkelen van eigen energiezuinige koelsystemen. Zij hergebruiken materialen en gebruiken uitsluitend schone energiebronnen voor zuinige machines. Alleen op deze manier blijven zij duurzaam groeien. Deze overtuiging is diep verankerd in hun bedrijfsstrategie en is terug te vinden in alles wat zij doen.

Rotterdam
SmartDC datacenters opereren onder de 1,15 EUE door het gebruik van high-efficiency UPS-systemen van APC en op maat gemaakte adiabatische koeling, aangepast aan de hoge capaciteitseisen in datacenter suites. 

smartdc