Hoeveel dataverkeer (traffic) heb ik nodig?

Om in te schatten hoeveel data (traffic) je nodig hebt voor je website, moet je rekening houden met verschillende factoren, zoals de grootte van je webpagina’s, het type content dat je aanbiedt (bijvoorbeeld tekst, afbeeldingen, video’s), en het gedrag van je bezoekers (hoe lang ze blijven, hoeveel pagina’s ze bekijken, etc.). Websites met veel fancy bewegende afbeeldingen of video’s, grote afbeeldingen en niet gecomprimeerd, kosten uiteraard veel meer data dan een perfect geoptimaliseerde website.

Een basisberekening zou kunnen zijn:

Gemiddelde paginagrootte (inclusief afbeeldingen, CSS, JavaScript, etc.): bijvoorbeeld 2 MB
Gemiddeld aantal pagina’s per bezoek: bijvoorbeeld 5
Totale data per bezoek: 2 MB x 5 = 10 MB
Totale data per maand: 10 MB x 10.000 bezoekers = 100.000 MB of 100 GB data (traffic)

Dit is een zeer vereenvoudigde berekening en de werkelijke hoeveelheid data kan hoger of lager zijn afhankelijk van je specifieke website en bezoekersgedrag. Het is aan te raden om je website statistieken te analyseren met tools zoals Google Analytics om een nauwkeuriger beeld te krijgen van je dataverbruik.

Voor een meer gepersonaliseerde schatting zou je kunnen kijken naar je huidige website statistieken of, als je die nog niet hebt, naar de statistieken van vergelijkbare websites in je niche.

Wat is Fair Use Policy (FUP)?

Hoe worden websites geclassificeerd?