Wijziging tarieven

Met ingang van 1 mei 2024 verhogen we onze tarieven voor een aantal diensten. De algemene indexatie op basis van alleen al de inflatie komt neer op 5,5%. Verder passen we daar bovenop enkele tarieven aan i.v.m. de verhoogde tarieven die onze toeleveranciers ons doorberekenen en op grond van de marktontwikkelingen. Dit kan per product of dienst 5% tot 20% zijn. Deze aanpassing is noodzakelijk voor een gezonde en stabiele positie op de lange termijn. 

De kosten voor beveiliging, digitale infrastructuur, salarissen, etc. zijn enorm hard gestegen. Daarnaast willen we een investeringsreserve opbouwen waarmee we noodzakelijke investeringen in onze ICT-omgeving te kunnen blijven financieren. Met deze investeringsreserve kunnen we ervoor zorgen dat de indexatie van onze prijzen de komende jaren minder sterk fluctueert.

De afgelopen jaren hebben we geen prijsverhogingen doorgevoerd, ondanks de indexering en inflatie. Voor sommige producten en diensten zelfs al ruim 15 jaar!

We hebben kritisch naar onze plannen gekeken. Daar waar mogelijk hebben we processen efficiënter ingericht en zijn er bezuinigingen doorgevoerd. Maar deze bezuinigingen zijn niet voldoende om de kosten en de investeringen in onze ICT-systemen volledig op te vangen.

De nieuwe tarieven zijn al op onze website doorgevoerd.