Verkooptruc domeinnamen. Trap er niet in!

Het TV programma Radar en de SIDN hebben hier al diverse keren aandacht aan besteed. Toch brengen we dit nogmaals onder de aandacht omdat wij nog steeds regelmatig melding krijgen van nieuwe gedupeerden.

“Ik ben gebeld dat iemand mijn domeinnaam wil registreren”

Helaas zijn er bedrijven die er malafide praktijken op nahouden. Heb je zelf een domeinnaam geregistreerd dan kun je door zo’n bedrijf gebeld worden de mededeling dat zij een klant hebben die dezelfde domeinnaam wil registreren als jij hebt maar met een andere extensie, .meestal een com of eu variant. De beller vraagt of je akkoord gaat dat jouw naam gebruikt wordt. Zo niet dan kun je dit voorkomen door het domein direct zelf bij hun te laten registreren. En vaak voor een flink bedrag en meteen voor 5 of 10 jaar.

Trap er niet in!

Word je gebeld, geef aan dat je geen interesse hebt en neem direct contact op met ons. Besef dat wij en elke andere bonafide hostingprovider je nooit zullen bellen met dit soort verkooptrucs. Ga sowieso nooit in op aanbiedingen die je per telefoon worden aangeboden, zeker niet als je direct moet beslissen. Is het je toch overkomen, meld dit dan bij de fraudehelpdesk.nl.

Zie ook het volledige artikel wat weer recentelijk geplaatst is door de SIDN.

Voorkom oplichting

Wil je voorkomen dat je in deze situatie terecht komt en onder druk gezet wordt om hoge bedragen te betalen voor domeinnamen, en wil je voorkomen dat werkelijk iemand anders een domein claimt met jouw naam? Neem dan preventief maatregelen door meerdere extensies van je domeinnaam te laten registreren. Vaak zijn de meest populaire extensies al voldoende zoals naast NL ook bijvoorbeeld COM en EU vast te leggen mits deze beschikbaar zijn. Deze extra domeinen zijn bij ons eenvoudig te koppelen aan je hoofddomein en je website.

Om de 10 meest populaire en wereldwijd gebruikte soorten domeinen in 1x te controleren en eventueel te laten registreren kun je onze eenvoudige en snelle Domain Check gebruiken.