Ik krijg in Outlook de melding “too long lines for transport”. Hoe los ik dat op?

Als u in Outlook de foutmelding ‘Bericht bevat regels die te lang zijn voor transport’ ziet, komt dit waarschijnlijk doordat de e-mailclient niet is geconfigureerd om zinnen correct af te ronden, vooral bij e-mails in HTML-indeling. Het omsluiten van lange regels tekst is belangrijk in de e-mailetiquette, omdat lange regels moeilijk leesbaar kunnen zijn.

Stappen om deze fout op te lossen:
Op het moment dat een e-mail of bericht regels bevat die buitensporig lang zijn, kan dit problemen veroorzaken met het bezorgproces en kan de server het bericht negeren, waardoor het blunderbericht ontstaat dat u heeft ervaren. Om dit probleem op te lossen, kunt u de volgende stappen proberen:

1- Breek lijnen handmatig:
Als u een e-mail verzendt, probeer dan de regels handmatig af te breken en limieten voor regeleinden in te sluiten. U schrijft en gebruikt bijvoorbeeld alinea-einden na een specifiek aantal tekens (ongeveer 65-70 tekens)

2- Gebruik een andere e-mailclient of applicatie:
Sommige e-mailclients of -applicaties kunnen natuurlijk lange regels omwikkelen zodat ze binnen de toegestane lengte passen. Als er een probleem ontstaat, probeer dan een andere e-mailserver te gebruiken om berichten te verzenden.

3- Controleer de e-mailserverinstellingen:
Als u een door uzelf gehoste e-mailserver gebruikt of toegang heeft tot serverinstellingen, controleer dan of er configuratieopties zijn met betrekking tot de maximale lijnlengte. Het aanpassen van deze instellingen kan helpen.

4- Bijlagen:
Als u bijlagen in uw e-mail opneemt, overweeg dan om bestanden te comprimeren of te zippen om de totale grootte van het bericht te verkleinen.

5- Formaat voor platte tekst:
Probeer het bericht indien mogelijk in een eenvoudig tekstformaat te verzenden in plaats van HTML te gebruiken, omdat e-mails met platte tekst doorgaans minder problemen hebben met de regellengte.

6- Inhoud inkorten:
Als geen van de bovenstaande opties werkt en u nog steeds met de fout te maken krijgt, moet u mogelijk de inhoud van uw bericht inkorten om de lengte ervan te verkleinen.

Als het probleem in Outlook niet opgelost kan worden neem dan contact op met Outlook support van Microsoft.
https://support.microsoft.com/nl-nl/outlook

Demonstratie van het oplossen van deze fout:
Als u de oplossing voor het oplossen van dit probleem nog niet begrijpt, vindt u hieronder een duidelijke stap-voor-stap demo

Allereerst moet u Outlook openen en op de optie "Bestand" klikken

Klik vervolgens op de knop “Opties”.

Nadat u op de knop Opties hebt geklikt, selecteert u “Mail”

Scroll in “Mail” omlaag naar de optie “Berichtformaat”.

v- Bekijk Tekst automatisch laten teruglopen op tekens, stel de tekenlimiet in tussen 65 en 70 en selecteer vervolgens OK