Kan ik een Let’s Encrypt certificaat installeren?

U kunt een gratis Let’s Encrypt certificaat gebruiken op onze shared hosting pakketten. Als u een let’s Encrypt certificaat op uw website wilt installeren, dan kunt u dit doen in via DirectAdmin. De installatie verloopt automatisch. Wij bieden echter geen technisch support op problemen met Let’s Encrypt certificaten. Informatie en ondersteuning kunt u vinden op de website van de leverancier.

In DirectAdmin dient u ook SSL op het domein te activeren. Dit doet u onder domeininstellingen. Daarnaast moet ook de website in de map private html gezet worden, of er moet een koppeling naar public html gemaakt worden. Als u wilt dat bezoekers automatisch doorgestuurd worden naar https moet er ook een .htaccess bestand geplaatst worden in de root.

Voor e-mail en webmail is het niet nodig om te beveiligen met een certificaat, dat hebben wij standaard al gedaan op al onze servers. Als u naar uwdomein/webmail gaat wordt u automatisch doorgestuurd naar onze beveiligde webmail.

De gratis Lets Encrypt certificaten kunnen geïnstalleerd worden maar we kunnen helaas niet de juiste werking ervan garanderen. De installatie gebeurt op de achtergrond vanuit Lets Encrypt en wij kunnen het niet oplossen als het niet werkt. Als er iets mis is met zo’n certificaat kunt u het beste contact opnemen met de uitgever van de Lets Encrypt certificaten.