Fair Use Policy (FUP)

Waar doorgaans onbeperkt data wordt vermeld door providers of waar een Fair Use Policy (FUP) geldt, is in feite helemaal geen sprake van onbeperkt gebruik. Dat geldt ook voor de opslagruimte die wel eens als ‘onbeperkt’ wordt aangeboden. Onbeperkt bestaat niet! Er worden namelijk wel degelijk ‘limieten’ gehanteerd, anders zou een klant de volledige capaciteit van het hele serverpark van een provider voor een paar tientjes per jaar in beslag kunnen nemen; onmogelijk dus en in feite misleiding. Want deze limieten zijn vaak volkomen onduidelijk. Wat voor de één ‘fair use’ is, is voor de ander een te grote hoeveelheid overschrijding waar extra voor betaald moet worden. En wat dan als je over je ‘fair use limiet’ gaat, en over welke ‘limiet’? Je weet als klant dus in het geheel niet waar je aan toe bent, en al helemaal niet wat de kosten zijn.

Wij hebben een iets andere definitie van Fair Use. Bij al onze pakketten staat een datalimiet (een max. dataverkeer oftewel traffic limiet per maand) vermeld. Hierbij hanteren we een iets duidelijker beleid. Je kunt zorgeloos gebruik maken van je toegewezen data. Kom je er een keer overheen dan is er nog niets aan de hand en krijg je ook niet meteen een rekening van ons. Kom je er stelselmatig of extreem overheen dan adviseren we je een groter pakket te nemen wat beter bij je gebruik past. 

Je kunt je verbruik vinden in je controlpanel. De teller wordt maandelijks op 0 gezet en de automatische controle is ook maandelijks. Bereik je bijna je limiet dan wordt er automatisch een e-mail gestuurd naar je. Over het algemeen komt het nauwelijks voor omdat de datalimieten die we hanteren ruimschoots voldoende zijn (afhankelijk van je pakket) bij normaal gebruik van je e-mail of website.